Aardappelsalade met rucolamosterd en gevulde tomaten met mozzarella en ansjovis uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g agria aardappelen
- 1 el rucola mosterd
- 2 stuk(s) tomaten, coeur de boeuf
- 8 stuk(s) ansjovis
In Huis
- 4 takje(s) verse dille
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 bol(len) mozzarella
- naar smaak basilicum
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten. Giet ze af en laat ze een beetje droog stomen.
- Hak de dille fijn.
- Maak de dressing door de rucolamosterd met de witte wijnazijn, olijfolie en de fijngehakte dille te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de dressing voorzichtig door de aardappelen.
- Zet koel weg tot gebruik.
- Halveer de tomaten. Laat de stukjes mozzarella op keukenpapier uitlekken. Snij een heel dun plakje van de onderkant van de tomaten zodat ze kunnen blijven staan. Hol ze uit met een theelepel.
- Vul de tomaten met stukjes mozzarella, wat basilicumblad en de ansjovisfilets. Zet de tomaten in een ovenschaal en schuif in de oven. Laat ca. 10 minuten bakken totdat de mozzarella gesmolten is.
- Serveer de gevulde tomaten bij de salade.
- Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)