Aardappelsalade met meiraap, venkel en zalm
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Frieslander aardappels
- 300 gram meiraap
- 0.5 venkel
- 1 komkommer
- 1 stuks lente-ui
- 3 el yoghurt
- 0.5 krop sla
- 400 gram zalm
- naar smaak dille
In Huis
- 5 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 2 el azijn
- naar smaak suiker
Recept stappen
- Schrob de nieuwe aardappels schoon, zet ze net onder water en kook gaar in ca. 20-25 minuten. Halveer zo nodig de grotere exemplaren. Zet een pannetje water met zout op voor de meiraap straks.
- Schil de meiraap en snij in kleine blokjes. Kook de meiraap in ca. 5 minuten. Giet af en doe in een slakom. Snij het loof en het kontje van de venkel, halveer en snij in mooie dunne plakjes. Voeg bij de meiraap. Schil de komkommer en snij in blokjes en voeg toe. Snij de helft(!) van de lente-ui in ringetjes en voeg toe.
- Snipper de andere helft van de lente-ui fijn. Maak een dressing van olijfolie, yoghurt, mosterd, azijn, beetje suiker, peper, zout en de fijngesnipperde lente-ui. Voeg 1 el water toe zodat de vinaigrette straks goed mengt.
- Spoel de aardappels koud af en snij in blokjes. Meng voorzichtig met de groenten en de dressing. Drapeer de bladeren sla op een mooie schaal en leg daar de aardappelsalade op.
- Bak de zalmstukjes in wat olie in korte tijd net gaar. Verdeel over de aardappelsalade, bestrooi met zout en rijkelijk peper uit de molen en knip de dille fijn boven de zalm. Serveer direct.