Aardappelsalade met komkommer en tuinkers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen
- 4 stuk(s) Minikomkommertjes
- 1 bakje(s) Tuinkers
- 1 tl Basterdsuiker
- 4 tl Witte wijnazijn
- 4 tl Mosterd
- 4 el Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Halveer de komkommers in de lengte en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm breedte. Bestrooi met een beetje zout en laat in een vergiet het vocht eruit lopen.
- Schil de aardappels en kook ze in kokend water gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en zet opzij.
- Maak dan de dressing: doe de suiker met de azijn in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Doe er wat zwarte peper bij. Roer de mosterd erdoor en kluts dan de olijfolie er door met een vork. Vermeng dan met de komkommer en de tuinkers en zet apart.
- Snij de nog warme aardappelen in plakken, en roer deze voorzichtig door de dressing met de komkommer. Laat nog ongeveer 20 minuten staan en dien dan op.
- Dit gerecht is ook lekker met een beetje verse dille als je dat kunt krijgen. Lekker met een stukje vlees of gebakken ei, voor wie de eiwitten mist.