Aardappelsalade met gebakken tomaten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardappelen
- 1 krop(pen) Andijvie
- 4 stuk(s) Coeur de boeuf
- 6 stuk(s) Bosui
- 8 el Olijfolie
- 4 el Witte wijnazijn
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Borstel de aardappels schoon onder koud water. Zet een pan water op en breng aan de kook. Doe de aardappels in het kokende water en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
- Kook in een andere pan de eieren hard in 10 minuten en laat ze schrikken onder koud water. Schep de nog warme aardappels om met de helft van de ui, 3 el goede olijfolie olie, 1,5 el witte wijnazijn, zout en peper.
- Snij de tomaten in plakken. Bak de knoflook 30 seconden aan in olijfolie en leg dan de plakken tomaat in de pan.
- Laat ze bakken tot de onderkant begint te bruinen. Draai ze dan om en bak de andere kant. Bestrooi met zout en ruim peper.
- Leg de plakken tomaat op de borden en doe de aardappelsalade erop. Bestrooi met nog wat peterselie en dien op. Lekker met gebakken Filet Mignon of een hardgekookt ei.