Aardappelsalade met gebakken krulandijvie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Belle de Fontenay aardappelen
- 1 stuk(s) sjalot
- 1 struikje(s) krulandijvie
In Huis
- 2 stuk(s) eieren
- 7 el olijfolie
- 3 el witte wijnazijn
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje(s) knoflook
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Borstel de aardappelen schoon onder koud water. Zet een pan water op en breng aan de kook. Doe de aardappelen in het kokende water en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
- Kook in een andere pan de eieren hard in 10 minuten en laat ze schrikken onder koud water.
- Snipper de sjalot.
- Schep de nog warme aardappels om met de ui, 3 el olijfolie, de helft van de witte wijnazijn, zout en peper.
- Meng de andijvie in een kom met de andere helft van de wijnazijn, de balsamicoazijn, geperste knoflook en wat zout naar smaak.
- Verhit in een diepe koekenpan 4 el olie. Roerbak de andijvie op hoog vuur enkele seconden tot het iets slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de andijvie over 4 borden en schep de aardappelsalade erop.
- Pel de eieren. Hak het wit fijn en strooi over de salade. Wrijf het eigeel door een zeef over de salade en dien op.