Aardappelsalade met ei en kappertjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Opperdoezer aardappels
- 4 stuk(s) eieren
In Huis
- 4 el mayonaise
- 2 el mosterd
- 1 el rode wijnazijn
- naar smaak peper en zout
- 4 portie(s) fijngehakte peterselie
- naar smaak paprikapoeder
Recept stappen
- Kook de aardappels gaar in water met wat zout.
- Breng voldoende water aan de kook en kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel en snij in kwarten.
- Meng de mayonaise met de mosterd, de rode wijnazijn, wat zout en peper, peterselie en de kappertjes.
- Giet de aardappels af en snij ze in hapklare stukken. Meng terwijl de aardappels nog warm zijn de mayonaise doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade licht afkoelen en doortrekken. Verdeel er de eieren over. Bestrooi met paprikapoeder en wat peterselie en serveer.
- <br>Tip voor de niet-vegas: Serveer met ansjovis of pekelvlees!