Aardappelsalade met boerenkool, radijs en peterseliedressing
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Beemster Valery aardappels
- 150 gram boerenkoolblad
- 1 bosje radijsjes
In Huis
- 4 takjes peterselie
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el olijfolie
- 1 teentjes knoflook
- 1 el zoute kappertjes
- 1 tl kristalsuiker
- 50 g mayonaise
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in gezouten water en laat daarna afkoelen.
- Rits het boerenkoolblad van de stelen. Snij in fijne reepjes. Kook in een laagje gezouten water in ca. 6 minuten gaar en zacht.
- Hak de peterselie fijn.
- Maak de dressing. Meng de azijn, olie, peterselie, geperste knoflook, kappertjes, suiker, peper en zout met de staafmixer tot een dressing. Roer de mayonaise erdoor.
- Snij de radijs in dunne plakjes.
- Meng de aardappelen met de radijs en boerenkool en schep er voorzichtig de dressing door. Bestrooi met wat extra peterselie.
- Wijnsuggestie: Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)