Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappelpuree ovenschotel met spitskool en gehakt

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappels Doré
  • 1 stuks gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks wortel
  • 1 stuks spitskool
  • 400 gram rundergehakt
  • 125 gram yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1.5 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet het water af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel even afkoelen.
  3. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snij de wortel in halve of kwart maantjes. Verwijder de stronk van de spitskool en snij de kool fijn.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en wortel toe. Doe vervolgens het gehakt erbij, samen met paprikapoeder en komijnzaad, en bak het in 3 minuten rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 minuten tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Stamp de aardappelen fijn en meng er de yoghurt en eventueel wat van het kookvocht door tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel het kool-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk de bovenkant glad. Bak de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de puree een knapperig randje heeft.
  7. Laat de ovenschotel 5 minuten afkoelen en serveer.