Aardappelpuree ovenschotel met spitskool en gehakt
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappels Doré
- 1 stuks gele ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stuks wortel
- 1 stuks spitskool
- 400 gram rundergehakt
- 125 gram yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el tomatenpuree
- 1.5 el paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet het water af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel even afkoelen.
- Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snij de wortel in halve of kwart maantjes. Verwijder de stronk van de spitskool en snij de kool fijn.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en wortel toe. Doe vervolgens het gehakt erbij, samen met paprikapoeder en komijnzaad, en bak het in 3 minuten rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 minuten tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Stamp de aardappelen fijn en meng er de yoghurt en eventueel wat van het kookvocht door tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het kool-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk de bovenkant glad. Bak de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de puree een knapperig randje heeft.
- Laat de ovenschotel 5 minuten afkoelen en serveer.