Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappelpreisoep met bieslookolie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1389 Aardappelpreisoep Met Bieslookolie

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Agria aardappelen
  • 20 g Bieslook

In Huis

  • 2 stuk(s) Prei
  • 40 g Boter
  • 1500 ml Groentebouillon
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder stugge en lelijke buitenste bladeren van de prei. Snijd de preien in ringetjes en was ze heel goed.
  2. Schil de kruimige aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  3. Smelt de boter in een grote pan. Voeg de prei toe en laat deze zacht worden in de boter. Voeg dan de aardappel toe. Roerbak even zachtjes mee en schenk er dan de groentebouillon bij. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog ca. 25 minuten zachtjes koken. Laat even wat afkoelen. Pureer de soep mbv een staafmixer of keukenmachine en doe hem terug in de pan. Niet meer aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak terwijl de soep kookt, de bieslookolie. Snij de bieslook fijn. Meng de bieslook met de olie in een vijzel of de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep in kommen met een lepeltje bieslookolie.
  6. Vega tip: je kunt wat fijngehakte noten over de soep strooien. Vlees tip: ook lekker met een stukje uitgebakken bacon.