Aardappelpannenkoekjes met gestoomde makreel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Eigenheimer aardappelen
- 2 stuk(s) Makreel
- 1 stuk(s) Gesnipperde ui
- 2 stuk(s) Eieren
- 4 el Bloem
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olie
- eventueel toevoegen Lente-ui
Recept stappen
- Schil de aardappels en rasp ze heel fijn, met de hand of de keukenmachine. Doe de aardappelrasp in een schone doek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Het moet goed droog worden. Voeg de bloem, eieren en ui toe meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Gebruik voor elk pannenkoekje 1 ½ eetlepel beslag. De pannenkoekjes moeten ongeveer 10 cm doorsnede hebben. Bak de pannenkoekjes om en om bruin in ca. 5 minuten. Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden. Serveer de pannenkoekjes met de gestoomde makreel bestrooid met zwarte peper en lente-ui.
- Tip: Combineert ook goed met een coleslaw van groene kool.