Aardappelpannenkoekjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardappelen
- 4 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 1 stuk(s) Uien
- 2 stuk(s) Eieren
- 4 el Bloem
- naar smaak Peper en zout
- 4 el Zure room
Recept stappen
- Schil de aardappels en rasp ze heel fijn, met de hand of de keukenmachine.
- Doe de aardappelrasp in een schone doek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Het moet goed droog worden.
- Snipper de ui. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Voeg de bloem, eieren en ui toe aan de aardappelrasp en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Gebruik voor elk pannenkoekje 1,5 eetlepel beslag. De pannenkoekjes moeten ongeveer 10 cm doorsnede hebben.
- Bak de pannenkoekjes om en om bruin in ca. 5 minuten.
- Hou de pannenkoekjes warm tussen twee borden.
- Serveer met een beetje zure room en lente-ui.