Aardappelkroketjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen
- 2 stuks ei
In Huis
- 2 tl mosterd
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 100 gram bloem
- 100 gram paneermeel
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Schil en was de aardappels en kook gaar in 15-20 minuten.
- Giet de aardappels af als deze gaar zijn en laat ze op een laag pitje stomen, totdat er geen vocht meer achterblijft.
- Scheid het eiwit en de eidooier van elkaar in aparte bakjes.
- Stamp de aardappels als deze helemaal droog zijn. Roer de mosterd, nootmuskaat en eidooiers er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de puree afkoelen in de koelkast.
- Klop het eiwit wat je eerder apart hebt gezet los. Vul een ander schaaltje met bloem en een ander schaaltje met paneermeel.
- Maak rolletjes van 1,5 centimeter dik en 3 tot 4cm lang van de aardappelpuree.
- Rol de rolletjes door de bloem, haal door het eiwit en als laatste door de paneermeel. Zorg dat je geen aardappel meer ziet en het helemaal bedekt is met paneermeel.
- Laat de rolletjes weer even rusten in de koelkast, zodat het paneermeel niet loslaat en kan opstijven
- Verhit ondertussen een pan met olie (of gebruik een airfryer of frituurpan als je dit hebt) tot 180 graden.
- Frituur de aardappelkroketjes met niet te veel tegelijk ca. 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met wat mayonaise.
- Lekker bij stoofvlees!