Aardappelgratin met een salade van winterpostelein
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram aardappels
- 200 gram winterpostelein
- 2 appels
- 1 handje alfalfa
- 200 gram geraspte kaas
- 2 el boter
- 1 rode ui
- 150 ml slagroom
- olijfolie
- 3 el mayonaise
- 4 el citroensap
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Maak eerst de gratin klaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de uienringen in de boter.
- Schil de aardappels en snijdt ze in mooie dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er een laagje aardappel gemengd met wat rode ui in en strooi er wat kaas over.Maak dan nog een laag aardappel, ui, kaas enz. totdat de ovenschaal bijna vol is.
- Giet er dan de room bij en bestrooi met het laatste beetje kaas. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar en bruin.
- Maak de salade terwijl de gratin in de oven staat. Besprenkel de appel als hij in lucifertjes gesneden is, zo snel mogelijk met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, peper en zout. Verdun de mayonaise met wat water zodat hij gemakkelijker door de salade te mengen is.
- Meng winterpostelein met de appel. Schep de dressing er door. Bestrooi met alfalfa en serveer met de gratin.