Aardappel-tonijnsalade met tomaten-paprikasoep
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) groene paprika
- 1 stuk(s) gele paprika
- 2 stuk(s) eieren
- 300 g krieltjes
- 1 krop(pen) bindsla
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- om te bakken olijfolie
- 800 g gepelde tomaten
- 2 el rode wijnazijn
- 500 ml groentebouillon
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el witte wijnazijn
- 225 g tonijn (op olie)
- 4 el citroensap
- naar smaak olijven
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Maak eerst de soep.
- Snijd de paprikas in de lengte doormidden en leg ze op een ovenrek onder de hete grill. Grill ze totdat ze zwarte blazen vertonen. Laat ze iets afkoelen en trek met een puntig mesje het velletje van de paprika. Verwijder zaad en zaadlijsten en snij de paprika in grove stukken.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en doe er de paprika en de knoflook bij. Voeg een snufje zout toe en laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg de gepelde tomaten en de rode wijnazijn toe en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe zodat er niets aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout. Giet er dan de bouillon bij en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Zorg wel dat hij een mooie structuur houdt en niet te fijn wordt.
- Maak de salade. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, schil en laat verder afkoelen.
- Kook de krieltjes net aan gaar in wat water met zout. Giet af. Doe in een schaal en laat afkoelen.
- Maak een dressing van olie, azijn, peper en zout.
- Halveer de aardappeltjes en besprenkel met de helft van de dressing.
- Giet de tonijn af. Doe in een schaal en prak grof met een vork. Schenk er het citroensap over.
- Was de sla.Meng de aardappeltjes met de tonijn. Schep door de sla. Schenk er de rest van de dressing over. Garneer met stukjes ei en de olijven.
- Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)