Aardappel-spinaziesalade met kappertjes en gehaktballetjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks venkel
- 300 gram cherrytomaatjes
- 200 gram spinazie
- 400 gram varkensgehakt
In Huis
- 1.5 el baharatkruiden
- 0.25 el kurkuma
- 1 tl sinaasappelrasp
- 2 el sinaasappelsap
- 3 el koriander
- 1 teentje knoflook
- om te bakken boter
- naar smaak chilivlokken
- naar smaak olijfolie extra vierge
- 2 el kappertjes
Recept stappen
- Meng het gehakt met baharatkruiden en kurkuma
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.
- Zet een pan met een laagje water met zout op voor de venkel.
- Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Blancheer de venkel 3 min (zie tip). Spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Snij de tomaatjes in vieren. Doe in een grote slabak.
- Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (let op, 2 el bij 4p) uit. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Doe de aardappels, spinazie en venkel voorzichtig bij de tomaatjes en maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kappertjes door de salade
- Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok- of hapjespan. Dek af en laat op zacht vuur gaar worden. Keer tussentijds om.
- Serveer de aardappelsalade met de gehaktballetjes.
- Je kunt de spinazie ook (gedeeltelijk) het laatste minuutje mee blancheren met de venkel i.p.v. rauw door de salade.