Aardappel-preischotel met rode paprika en waterkers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Bildstar aardappel
- 1 stuk(s) Uien
- 250 g Prei
- 1 stuk(s) Paprika
- 100 g Geraspte kaas
- 1 zakje(s) Waterkers
In Huis
- naar smaak Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Italiaanse tuinkruiden
- 3 stuk(s) Eieren
- 200 ml Slagroom
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Zwarte peper (vers gemalen)
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook ze ca. 15 min in een pan met water. Laat een beetje afkoelen en snijd in plakjes. Leg in een invette ovenschaal.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Snipper de ui.
- Snijd de prei in ringetjes en was goed om zand te verwijderen.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak ui, prei en paprika zachtjes aan gedurende 8 minuten tot de groenten een beetje zacht beginnen te worden.
- Voeg de Italiaanse tuinkruiden toe.
- Leg de groenten op de aardappelen in de ovenschaal.
- Meng in een beker de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet over de groenten.
- Strooi als laatste de geraspte kaas erover en bak 30-40 minuten in de oven totdat alles gaar is en de kaas mooi bruin is geworden.
- Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Dat komt de smaak ten goede. Strooi er wat waterkers over en serveer.