Aardappel-knolselderij puree met pulled koningsboleet en oesterzwam met geroosterde radicchio
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 750 gram knolselderij
- 500 gram Frieslander aardappels
- 250 gram oesterzwammen
- 4 koningsboleten
- 1 sjalot
- 1 radicchio
- 3 el peterselie
In Huis
- olijfolie, om te bakken
- 2 knoflooktenen
- 2 el sojasaus
- 2 el balsamicoazijn
- mespunt chilivlokken
- 1 el poedersuiker
- citroensap, naar smaak
- scheutje melk of boter
Recept stappen
- Schil de knolselderij en was de aardappels. Snij in stukken. Zet op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
- Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes uit elkaar. Snij de koningsboleten in smalle reepjes. Snipper de sjalot.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak de paddenstoelen en sjalot al roerend drie minuten op hoog vuur.
- Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, sojasaus, balsamico-azijn en een mespuntje chilivlokjes (naar smaak) bij de paddenstoelen. Plaats het deksel op de pan en laat 10-12 minuten stoven op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de grill van de oven aan. Halveer de radicchio, maar laat het hart zitten zodat de bladeren aan de onderkant blijven zitten. Snij in smalle parten van 1 cm. Leg op een met pakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Druppel er wat citroensap en – iets royaler – olijfolie over. Zet 4 minuten onder de grill tot de radicchio net zacht wordt (let op dat het niet aanbrandt).
- Stamp de aardappels en knolselderij met een scheutje melk en/of boter tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn en meng door de paddenstoelen.
- Serveer de puree met de pulled koningsboleten en oesterzwammen en de parten radicchio.