Skip to main content

Varkensgehaktballetjes in tomatensaus met raapstelenstamppot

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram aardappels
  • 2 el peterselie
  • 400 gram varkensgehakt baharat
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 el kurkuma
  • 2 bosjes raapsteel

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • scheut melk
  • klont boter
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in een pan met een laagje gezouten water en breng aan de kook.
  2. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie door het gehakt en rol balletjes. Het is al gekruid met baharatkruiden en er zit al zout in! (0.75 tl zout en 1.5 el baharat bij 4p).
  3. Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok of hapjespan. Snipper de ui. Haal de balletjes met en schuimspaan uit de pan en zet even weg. Fruit de ui in het vet terwijl je de aubergine in blokjes snijdt. Voeg de aubergine bij de ui en bak rustig mee.
  4. Halveer de tomaatjes en pureer met een staafmixer in een hoge maatbeker. Knijp de knoflook erbij roer de kurkuma erdoor. Voeg de tomatensaus bij de aubergine en doe de balletjes ook weer terug. Dek af en laat pruttelen terwijl je de stamppot maakt.
  5. Snij de worteltjes van de raapsteel (alleen het uiteinde, dus niet de stelen!). Was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge en scheur of snij in drie delen.
  6. Stamp de aardappels fijn met wat boter en melk en roer de raapsteel erdoorheen terwijl je de pan op een laag vuurtje laat staan. Zo slinkt de raapsteel een beetje en mengt het makkelijker. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Breng de saus ook op smaak met peper, zout en eventueel een schepje suiker en serveer bij de stamppot.