Skip to main content

Mexicaanse pokébowl met merguez, bonen en bataat

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 2 paprika
  • 2 ui
  • 4 merguezworstje
  • 2 blikjes bonenmix
  • 15 gram koriander
  • 1 rode peper
  • 1 limoen (rasp)
  • 2 bakjes zure room
  • 1 kneepje limoensap
  • 100 gram andijvie

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.50 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 0.25 tl zout
  • olie (om te bakken)
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Voeg de gedroogde kruiden met wat zout en een scheut olijfolie toe en meng goed. Spreid uit over een bakplaat en leg de hele tenen knoflook (met schil) ernaast.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Leg naast de bataat op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de ui in 8 parten, besprenkel ook met wat olijfolie en leg ernaast op de bakplaat. Zet de groenten plm 20 min in de oven. Check tussendoor of niks aanbrandt.
  4. Bak de merguez zachtjes in 8 min in olie in een koekenpan. Warm de bonen zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af.
  5. Hak de koriander fijn, snij de rode peper in dunne ringetjes, rasp de schil van de limoen (1 limoen bij 4p!) en knijp de gepofte knoflook fijn. Meng samen met de zure room in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij (bewaar de limoen voor de noedelsalade elders deze week, als je deze nog niet hebt gemaakt).
  6. Was de andijvie met behulp van een slacentrifuge en snij in reepjes.
  7. Neem voor ieder een aparte bowl en rangschik alle groenten en het merguezworstje (evt in plakjes) mooi in de bowl. Schep een flinke dot zure room in het midden en serveer de rest van de saus erbij.