Knolselderij-aardappelpuree met gehaktballetjes in roomsaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 200 gram knolselderij
- 400 gram Mexicaans gekruid kipgehakt
- 1 stuks banaansjalot
- 150 gram kastanjechampignons
- 200 gram slagroom
In Huis
- olie om te bakken
- 100 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
- scheutje melk
- klont boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en de knolselderij. Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje koud water met zout. Kook/stoom gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 à 4 p.p.. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten. Snipper de sjalot en fruit zachtjes mee. Snij de champignons in plakjes en bak in ca. 5 minuten goudbruin.
- Haal de balletjes uit de pan en hou apart. Voeg het water en de slagroom toe bij de sjalot en de champignons, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed. Kook de saus in tot gewenste dikte en voeg de balletjes weer toe.
- Giet de aardappels en knolselderij af en stamp fijn met een beetje melk en een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de knolselderij-aardappelpuree met de gehaktballetjes, kastanjechampignons en de roomsaus eroverheen.