Skip to main content

Broodje visburger met gesmoorde bietjes en waterkers

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 el peterselie
  • 4 el bieslook
  • 400 g schelvis
  • 5 bruine broodjes
  • 800 g chioggia bieten
  • 2 zakje(s) waterkers

In Huis

  • 1 tl zout
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap (uit flesje)
  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml water
  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak balsamicoazijn
  • 1 el rode wijnazijn
  • om te serveren mayonaise
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Hak de peterselie en de helft van de bieslook grof. Snij de vis in grove stukken. Doe de vis, sjalot, verse kruiden en het zout (1/2 tl bij 4p) in een diepe mengkom. Voeg mosterd, citroensap en peper toe. Verkruimel een half broodje (bij 4p) erbij. Staafmix grof (of gebruik een keukenmachine als je die hebt). Vorm vier burgers, dek af met folie en zet in de koelkast om op te stijven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de broodjes.
  3. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg het water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten. Roer af en toe.
  4. Bak de broodjes in 10 minuten af.
  5. Bak de visburgers op laag vuur in een beetje olie mooi bruin en gaar.
  6. Bewaar wat blaadjes waterkers voor op de broodjes en maak de rest aan met wat olijfolie extra vierge en balsamico azijn (verhouding 3 op 1).
  7. Hak de rest van de bieslook fijn. Voeg bij de bieten als die beetgaar zijn en maak op smaak met de rode wijnazijn, peper en zout.
  8. Serveer de burgers op de broodjes met wat mayonaise en blaadjes waterkers en eet de bieten en de waterkerssalade erbij.