Skip to main content

de Krat van week 13 - Bleke tante Bloemkool

Beste Krat-chef,

Bloemkool mag de bleke tante zijn van broccoli en romanesco, als je de moeite neemt om haar beter te leren kennen blijkt ze een enorm veelzijdige dame. Om te beginnen haar vernuftige uiterlijk. Van dichtbij bezien is de kool een wonder van design. Zoals Daniël Lohues van Skik al zong: 'n Stukkie van 'n bloemkool is ok weer'n bloemkooltie op zich.’.

Natuurlijk kun je bloemkool inzetten op de ‘we doen even heel simpeldag’, om haar gekookt (niet te lang alsjeblieft) te serveren, al dan niet met papjes of geraspte kaas. Maar haar veelzijdigheid komt pas echt tot uitdrukking wanneer ze fungeert als smaaktaxi: bloemkool knapt op van vrijwel iedere toevoeging. Een salsa van tomaat, bosui en knoflook bijvoorbeeld. Meng kleine roosjes met garam masala en rooster. Deze week mag iedereen zich uitleven. Bloemkool als pizzabodem, of in roosjes uit de oven. Zelfs de simpele gekookte bloemkool wordt smakelijk; er komt een heerlijk sausje bij.

Eet smakelijk.

Het team van de Krat