Skip to main content

De Krat van week 12 - Uienrelish

Beste Krat-chef,

Deze week maakt u uienrelish. Relish is een zoetzure saus, die meestal koud wordt gegeten. De bedoeling van relish is dat die de smaak van een ander gerecht versterkt, in dit geval die van de (vega) burger. Relish bestaat uit gehakte groente of fruit van één soort, het zoetzure effect wordt meestal bereikt door het toevoegen van azijn. Relish is dus een bijgerecht, dat u best mag weglaten in tijden van grote haast, maar…eerlijk gezegd zijn wij dol op bijgerechten. Een yoghurtsausje met knoflook en munt geeft simpele gehaktballetjes net even de allure van een maaltijd op je zomervakantie. Met een schepje béarnaisesaus ernaast wordt ribeye een instant bistrogerecht.

Sommige bijgerechten -zoals deze relish- hoeven trouwens niet veel tijd te kosten. Maak gewoon een grote hoeveelheid in één keer en bewaar het overschot in de koelkast. Is namelijk ook top bij boerenkool, of saucijsjes.

Eet smakelijk.

Het team van de Krat